Focusoprogramma Cine Cuba

rialtoNews

Santa & Andres - still 1(Main)

World Cinema Amsterdam 2018 gaat los op de Cubaanse film. Sinds drie jaar ondersteunt World Cinema Amsterdam met behulp van het fonds Go Cuba! (beginnende) Cubaanse filmmakers om hun films te realiseren. De subsidie is weer voor drie jaar verlengd. Een goed moment om de Cubaanse film dit jaar breed uit te lichten. Naast de Go Cuba! films zullen ook andere onafhankelijke films uit Cuba worden vertoond in het focusprogramma.
 
Go Cuba!
NADIE-still 2Het Go Cuba! project ondersteunt films die in potentie gevoelig liggen in Cuba. 11 nieuwe projecten zijn toegekend, waarvan 3 lange en 8 korte films. Hiervan zullen een paar in première gaan tijdens het festival. Daarnaast zijn de films van die in voorgaande jaren financiering hebben gekregen op dit moment (bijna) af. Deze zullen ook op het festival worden vertoond. Lees hier welke films zijn geselecteerd.