Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Casablanca Beats

De Marokkaanse oud-rapper Anas leert jongeren zich, door middel van hiphop en de kunst van het rappen, uit te drukken 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Casablanca Beats

De vroegere rapper Anas vindt een nieuwe baan in het cultureel centrum van Sidi Moumen, een buitenwijk van Casablanca. Een van de eerste dingen die hij doet is het klaslokaal wat meer sjeu geven met zijn spuitbus. De directeur van het centrum is 'not amused', maar Anas wilde zijn leerlingen voorbereiden op zijn lessen over hiphop en de kunst van het rappen. Ze mogen het een keer proberen, maar het blijkt dat ze er niet veel van bakken. Anas probeert duidelijk te maken dat rap niet het opdreunen van rijmpjes is, maar juist moet gaan over dingen die je in het dagelijkse leven bezighouden. En er is genoeg om over te rappen.

In deze door hemzelf geschreven film wilde de Frans-Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch een stem geven aan jonge mensen. En dat is meer dan gelukt in dit even aanstekelijke als energieke verhaal, waarin hij glashelder duidelijk maakt voor welke uitdagingen de Marokkaanse jeugd in deze tijd staat.

Q&A's met regisseur Nabil Ayouch

zo 21 aug | 18:45 | Rialto De Pijp
ma 22 aug | 18:00 | Rialto VU
ma 22 aug | 21:00 | De Balie

NABIL AYOUCH (1969, France) started making commercials before moving on to films. He founded Ali 'n' Productions and the Meda Films Development programme. In 2016, he won several international awards for Razzia. In 2019 he produced Maryam Touzani’s multi-award-winning Adam. His latest film, Casablanca Beats, premiered in competition at Cannes and was the Moroccan submission for The Oscars 2021.

Trouw

Met Casablanca Beats houdt Nabil Ayouch zijn land opnieuw een stekelige spiegel voor

de Volkskrant

Casablanca Beats is een aanstekelijke musicalfilm over de poëtische strijdvaardigheid van rap