Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

WCA Presents: Evani Gilds

In dit programma zijn, verdeeld over drie blokken, vier korte films van Evani Gilds te zien. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

WCA Presents presenteert dit jaar opvallend talent uit hét korte film programma van Rialto: Rialto for Short. In dit programma zijn, verdeeld over drie blokken, vier korte films van Evani Gilds te zien. Hij en leden van de cast zullen tussen de blokken door de films toelichten en alle vragen van het publiek beantwoorden. Host van de avond: Fey Lehiane.

WCA Presents: Evani Gilds

Evani Gilds¬†(1991) maakt sensitieve films, die de jury van Rialto for Short gelijk opviel. Evani is een self made filmmaker, iemand die zichzelf het vak heeft geleerd en dat met grote passie doet, vaak zonder enige financi√ęle steun. Jongeren die diverse kanten van hun identiteit ontdekken is in zijn werk een terugkerend thema, net als de waardering van een oude vriendschap.¬†Ook de VPRO pikte zijn talent op, Mira Ak√≠! werd Evanis' TV debuut. Het is een van de vier shorts die van hem te zien zijn op deze avond. Evani zal zelf de ontwikkelingen in zijn werk toelichten. Ook zijn vaste, zeer hechte crew komt aan het woord.

Blok 1

Mira Akí!
2' | Nederlands gesproken | Engels ondertiteld
Een visuele interpretatie van het gelijknamige gedicht van Alfred Schaffer, waarin een jongen tijdens zijn droom oog in oog komt te staan met een Moor.

Drie gezichten
10' | Nederlands gesproken | Engels ondertiteld
In drie monologen, in drie verschillende gezichten, richt een naamloze persoon zich tot zijn familie, zijn vrienden en uiteindelijk tot zichzelf.

Blok 2

Blauw op het strand
14' | Nederlands gesproken | Engels ondertiteld
Twee vriendinnen die elkaar lang niet hebben gezien, ontmoeten elkaar op het strand. Er worden herinneringen opgehaald. Hun levenspaden blijken verschillende richtingen te hebben genomen, maar toch zijn er overeenkomsten.

Blok 3

Morgenstilte
8' | Nederlands gesproken | Engels ondertiteld
Een koortsdroom, met een dystopisch randje, van drie individuen die het sterke verlangen hebben gehoord te worden ‚Äď een experimenteel, kort project waar dans, theater en cinema samenkomen.

EVANI GILDS (1991) makes sensitive films, which the jury of Rialto for Short immediately noticed. Evani is a self-made filmmaker, someone who taught himself a trade and does so with great passion, often without any financial support. Young people discovering various sides of their identity is a recurring theme in his work, just like the appreciation of an old friendship. Independent Dutch public broadcasting companyVPRO also picked up on his talent; Mira Akí! became Evanis' TV debut.