NL
EN
Bekijk de trailer

Sister & Sister

In dit warme coming-of-age-verhaal reizen de twee zussen Marina (17) en Luna (14) van Costa Rica naar Panama om hun vader te ontmoeten. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sister & Sister (Las hijas)

Twee zussen reizen van Costa Rica naar Panama om daar hun vader te ontmoeten, de man die lang geleden zijn gezin verliet. De twee zijn nogal verschillend: de 17-jarige Marina is spontaan en uitgesproken, terwijl de 14-jarige Luna juist heel introvert is, een karakterverschil dat regelmatig voor frictie zorgt. Eenmaal aangekomen worden ze liefdevol ontvangen door Mafer, een vriendin van hun moeder. Het is warm en zonnig, ideaal om te gaan skateboarden in het park, waar ze ook andere jongeren leren kennen. Luna kust voor het eerst een jongen, maar ze vindt het niks. Met een van de skaters beleeft ook Marina een zomerliefde en dat ergert Luna enorm, want haar zus heeft thuis al een vriendje. Niemand heeft het nog over de vader. 

De Panamese regisseur Kattia G. Zúñiga schreef zelf het scenario voor dit warme coming-of-age-verhaal, haar speelfilmdebuut. Ze baseerde het op haar herinneringen aan een reis die zij als tiener met haar zus maakte.

Open Air

Kattia G. ZÚÑIGA (1982, Costa Rica) has produced and acted in projects including the feature Viaje by Paz Fábrega, made short films and has worked as a screenwriter, art director and sound designer on feature films and in the theatre. Sister & Sister is her directorial debut, and won the Golden Biznaga for Best Latin American Film at the 2023 Festival de Málaga.