NL
EN
Bekijk de trailer

Critical Zone

Samen met zijn hond rijdt Amir 's nachts door Teheran. Niet alleen om drugs te verkopen, maar ook om zich te ontfermen over verloren zielen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Critical Zone

Filmmakers met een kritische en onafhankelijke houding hebben het bepaald niet gemakkelijk in Iran. Bekende filmmakers als Jafar Panahi en Mohammad Rasoulof weten er alles van. Ook regisseur Ali Ahmadzadeh heeft inmiddels te maken gekregen met de onbuigzaamheid van de Iraanse autoriteiten: in augustus 2022 werd hij gearresteerd. Waarom is onduidelijk, al wordt vermoed dat het maken van Critical Zone de reden is; het ministerie van Cultuur en Islamitische Leiding had hem geen vergunning gegeven voor de productie van deze film. Hij heeft vijf dagen vastgezeten.

Amir leidt een eenzaam bestaan. Met zijn hond als enige gezelschap rijdt hij 's nachts door Teheran om drugs te verkopen, terwijl hij zich tegelijkertijd als een moderne profeet ontfermt over verloren zielen. Doelloos rijdt hij door de straten van een stad zonder toekomst, waarbij zijn GPS als gids fungeert. Moet hij die plek ontvluchten of is er nog een sprankje verzet in hem gebleven? Een film over een stad als bad trip.

Q&A's met filmproducent

Wo 23 aug | 21:30 | De Balie
Do 24 aug | 21:45 | Rialto De Pijp

Ali AHMADZADEH (1986, Iran) has a degree in Architecture, studied Music in Tehran and Film Directing with the Iranian Young Cinema Society. His second film, Atomic Heart Mother (2015) was pulled from cinemas in Iran and in August 2022 he was arrested there and detained for five days. His latest film, Critical Zone, is selected for the 2023 Locarno Film Festival.