Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Programma 2022

Tipje van de sluier!

Van 20 t/m 27 augustus 2022 is het tijd voor de 12e editie van WCA. Met ook dit jaar alle vertrouwde programma-onderdelen, zoals de WCA Competitie en GO CUBA! Momenteel wordt hard gewerkt aan de programmering. Houd deze pagina in de gaten, want binnenkort zal het volledige programma hier verschijnen. Al geven we nu alvast graag een tipje van de sluier.

Focusprogramma 2022 - Cine Chili

Aankomende zomer presenteert WCA in samenwerking met het team van Cine y Centre de Creacíon (CCC) uit Santiago de Chili naast de gebruikelijke programma-onderdelen een bijzonder focusprogramma rond de Chileense cinema: Cine Chile.

Onderdeel van dit programma zijn titels als de Nederlandse premi√®re¬†La Vaca que cant√≥ una canc√≠on sobre el futuro¬†(2022) van¬†Francisca Alegr√≠a, Mis hermanos sue√Īan despiertos (2021)¬†van¬†Claudia Huaiquimilla en de debuutfilm¬†Perro Bomba¬†(2019) van¬†Juan C√°ceres.

Waarschijnlijk kennen filmliefhebbers de meest recente films van Pablo Larrain, maar Chili levert ieder jaar weer prachtige films op die steevast worden geselecteerd voor festivals als Berlijn, Cannes, Veneti√ę, Locarno en ons eigen IFFR die hier minder bekend zijn. Tijd om dit talent naar Nederland te halen en te presenteren.

Raymond Walravens - Directeur Rialto en curator World Cinema Amsterdam
De eerste Competitie-titels bevestigd

Naast Cine Chile is ook het jaarlijks terugkerende WCA Competitie onderdeel van het festival. In de WCA Competitie zitten onder andere de Nederlandse première Baqyt (2022) van Askar Uzabayev en Casablanca Beats (2021) van Nabil Ayouch. 

 

World Cinema Amsterdam 2022 vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto De Pijp en De Balie.