Openluchtprogramma WCA2017

rialtoNews

Sfeer_Open Air_Vondelpark

Met trots kondigen we aan dat de films EstebanNewton, Mawlana en Wallay (uit Cuba, India, Egypte en Burkina Faso/Frankrijk/Qatar), zijn geselecteerd voor het World Cinema Amsterdam openluchtprogramma. Deze films zullen op 12, 18 en 19 augustus worden vertoond in het het Vondelpark Openluchttheater en zijn tussen 23 en 26 augustus te zien op het Marie Heinekenplein. Dit jaar vinden er voor het eerst ook gratis openluchtvoorstellingen plaats in de prachtige binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) op 11 en 12 augustus.

 

Esteban

EstebanJonal Cosculluela | Cuba | 2016 | 90′ | Spaans gesproken | Engels ondertiteld

Het onmogelijke toch mogelijk maken – daar draait het om in deze debuutfilm van de jonge regisseur Jonal Cosculluela. De 9-jarige Esteban ontdekt dat hij aanleg heeft voor de piano en al snel wil hij niets liever dan later pianist worden. Zijn alleenstaande moeder denkt daar heel anders over; hoe groot is nou de kans dat je met de piano je brood kunt verdienen? Hoe jong ook, Esteban laat zich niet ontmoedigen en zet door.

Vertoningen
12 augustus: Vondelpark Openluchttheater
26 augustus: Marie Heinekenplein

 

Newton

newtonAmit V Masurkar | India | 2017 | 104’| Hindi gesproken | Engels ondertiteld

Wat is er misgegaan met de democratie in India? Regisseur Amit V Masurkar laat het in deze zwarte komedie zien aan de hand van de lotgevallen van de onervaren, maar erg principiële ambtenaar Newton Kumar. Er komen verkiezingen aan in India en het is Kumars taak erop toe te zien dat deze goed verlopen ergens in een afgelegen dorpje in de jungle. Het lijkt zo’n eenvoudige klus…

Vertoningen

11 augustus: Oosterpark (De Tropen Café)
18 augustus: Vondelpark Openluchttheater
24 augustus: Marie Heinekenplein

Mawlana (The Preacher)

mawlanaMagdy Ahmed Ali | Egypte | 2016 | 130′ | Arabisch gesproken | Engels ondertiteld

Controverse alom rond deze film: de religieuze autoriteiten wilden de film verbieden, het publiek smulde ervan. De jonge sjeik Hatem doorloopt een opmerkelijke carrière: van eenvoudige prediker in de moskee tot razend populaire presentator van een tv-programma. In dat programma geeft hij sarcastisch en heel welbespraakt advies aan de kijkers, adviezen die zelden in lijn zijn met de officiële leer. Dat blijft niet onopgemerkt.

Vertoningen
19 augustus: Vondelpark Openluchttheater
25 augustus: Marie Heinekenplein

Wallay

wallay2Berni Goldblat | Burkina Faso, Frankrijk, Qatar | 2017 | 84′ | Frans, Dioula gesproken | Engels ondertiteld

De 13-jarige Ady, zoon van een Franse moeder en een Afrikaans vader, woont in een plaatsje vlak bij Lyon. Hij is al flink aan het puberen en wordt steeds onhandelbaarder. En hij houdt zich bezig met dubieuze handeltjes. Zijn vader, die Ady inmiddels alleen opvoedt, grijpt in en besluit hem voor de zomervakantie naar zijn familie in Burkina Faso te sturen. Ady verheugt zich enorm op de trip en denkt dat het een heel relaxte vakantie gaat worden. Dat valt tegen: de ontvangst door zijn oom Amadou is ronduit streng en ook het dagelijks leven is een stuk lastiger dan hij verwacht had. Hoe moet je nou je mobieltje opladen als de elektriciteit voortdurend uitvalt? En hoe moet je douchen met maar één emmertje water?
De Zwitserse regisseur Berni Golblat, enkele jaren terug verhuisd naar Burkina Faso, brengt met veel liefde het dagelijks leven van zijn nieuwe woonplaats in beeld door de ogen van een puber die nog veel moet leren.


Vertoningen
12 augustus: Oosterpark  (De Tropen Café)
23 augustus: Marie Heinekenplein

 

De films starten als het donker genoeg is, omstreeks 21.30 uur.
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.