Jury ging voor The Wound, publiek koos Frontières

rialtoNews

Voor de vertoning van de slotfilm Una Mujer Fantástica zaterdagavond 26 augustus werd de Jury Award winnaar bekend gemaakt. De indringende Zuid-Afrikaanse film The Wound ging er met deze mooie prijs vandoor.

 

Jury Award
De juryleden: Gretel Marín Palacio (filmmaker uit Cuba), Dominga Sotomayor (filmmaker uit Chili en co-founder Centro de Cine y Creación) en Apolline Traoré (filmmaker uit Burkina Faso) kozen voor de Zuid-Afrikaanse film The Wound van John Trengove, een indringende film waarin traditie botst met moderne opvattingen in het huidige Zuid-Afrika. De film heeft (vooralsnog) geen Nederlandse distributeur maar is op woensdag 6 september wel nog te zien tijdens het On the Roof Film Festival, op het dak van de VU. Trengove ontvangt een bedrag van €5.000 voor een volgend filmproject. Hij was zelf niet meer aanwezig op het festival maar liet wel een boodschap achter.

 

Audience Award
De film stond al sinds de eerste vertoning op de eerste plaats en werd niet meer verslagen. Frontières van Apolline Traoré (Burkina Faso) ging er met de publieksprijs vandoor. De regisseuse ontvangt naast de World Cinema Audience Award een bedrag van € 5.000. Frontières eindigde met een 9,0 op de eerste plaats. Esteban, Kedi en The Wound eindigden met een 8,8 op de tweede plaats. Bar Bahar met een 8,7 op de derde plaats. De volledige eindstand vind je hier.

 

Special Mention
De Special Mention ging naar  Bar Bahar, de Palestijnse variant van Sex and the City, gemaakt door de Palestijns-Israëlische regisseur Maysaloun Hamoud. Haar film, die derde eindigde in de publieksprijs poll, wordt op 4 januari uitgebracht in Nederland.