Focusprogramma Cine Cuba

rialtoNews

World Cinema Amsterdam 2018 gaat los op de Cubaanse film. Sinds drie jaar ondersteunt World Cinema Amsterdam met behulp van het fonds Go Cuba! (beginnende) Cubaanse filmmakers om hun films te realiseren. De subsidie is weer voor drie jaar verlengd. Een goed moment om de Cubaanse film dit jaar breed uit te lichten. Naast de Go Cuba! films zullen ook andere onafhankelijke films uit Cuba worden vertoond in het focusprogramma.

 

Go Cuba!
Het Go Cuba!-project ondersteunt films die vaak gevoelig liggen in Cuba. Van alle aanvragen zijn er elf gehonoreerd: drie lange en acht korte films, die de komende jaren hun première zullen beleven tijdens het festival. De films die in voorgaande jaren financiering hebben gekregen, zullen tijdens het komende festival worden vertoond.