Go Cuba! – de vierde lichting geselecteerd

rialtoNews

World Cinema Amsterdam stimuleert Cubaans filmtalent. Vandaag is bekend geworden welke filmprojecten in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van het Go Cuba!-programma. Van de 63 ingediende projecten, dat zijn er meer dan ooit, zijn er elf geselecteerd die voor die bijdrage in aanmerking komen.

 
In 2015 ging het Go Cuba!-programma van start – een initiatief van World Cinema Amsterdam om in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken jong en onafhankelijk Cubaans filmtalent financieel te ondersteunen in het realiseren van hun films. Belangrijk omdat de vrijheid van meningsuiting op Cuba onvoldoende gewaarborgd is ondanks de geleidelijke veranderingen van de afgelopen jaren.

 
Het programma is een succes: dit jaar hebben ruim zestig jonge Cubaanse filmmakers hun filmplannen bij World Cinema Amsterdam ingediend – aanzienlijk meer dan in de drie vorige jaren. Het niveau was hoog, de keuze moeilijk, maar uiteindelijk heeft de selectiecommissie de volgende elf aanvragen gehonoreerd:

 
Kort:
Aterdecer en el tropico – Marta Maria Borras Francisco
Resolver, el arte – Alejandro Fernández González
Futuro paraíso – Karel Ducasse Manzano
Chistis (Los puros) – Carla Valdes Leon
Generacion no-venta – Yilian Lisbeth Fernandez Alacal
Hacia la luz – Aracelys Avilés Suárez
Frágil – Camila Carballo Rodriguez
Hora azul – Horizoe Garcia Miranda

 
Lang:
La teoria cubana de la sociedad perfecta – Ricardo Figueredo Oliva
El miembro fantasma – Alan Gonzalez
De eso no se habla – Amílcar Ortiz Cárdenas

 
Bovenstaande films zullen tijdens de komende edities van World Cinema Amsterdam aan het publiek worden vertoond. Tijdens de eerstvolgende editie van het door Rialto georganiseerde zomerfestival World Cinema Amsterdam (16-25 augustus 2018) zullen drie lange films en meerdere kortere films uit de eerdere lichtingen van Go Cuba! worden gepresenteerd.