De eerste openluchttitels zijn bekend!

rialtoNews

De twee meeslepende films Benzinho en Supa Modo zijn geselecteerd voor het World Cinema Amsterdam openluchtprogramma. De derde film blijft nog een verrassing tot het laatste moment. De films zullen worden vertoond in het Vondelpark Openluchttheater, op het Marie Heinekenplein in de Pijp, in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Oosterpark) en bij het On the Roof Film Festival, op het dak van het VU Hoofdgebouw (De Boelelaan). De data van het Vondelpark Openluchttheater zijn bekend, de overige data volgen spoedig.

 

Benzinho
GUSTAVO PIZZI | BRAZILIË, URUGUAY | 2017 | 95′ | PORTUGEES GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
Loveling film still - voorkeurEven buiten Rio de Janeiro woont Irene met haar man Klaus en hun vier zoons; de zes vormen een chaotisch maar zeer liefdevol huishouden. Haar oudste zoon Fernando, een getalenteerd handballer, heeft een aanbieding gekregen om voor een Duitse profclub te gaan spelen. Over twintig dagen dient hij zich daar te melden. Ook al is Irene apetrots op haar zoon, ze is ook verdrietig. Even universeel als innemend verhaal over de liefde van ouders voor hun kinderen en hoe moeilijk het is ze los te laten.
 
Vertoning o.a. op 11 augustus in Vondelpark Openluchttheater.
 
Supa Modo
LIKARION WAINAINA | KENIA, DUITSLAND | 2018 | 74′ | KIKUYU, SWAHILI, ENGELS GEPSROKEN | ENGELS ONDERTITELD
 
Supa Modo_Foto 3De 9-jarige Keniaanse Jo is dol op actiefilms met superhelden – het liefst zou ze zelf een superheld zijn. Maar ze is aan bed gekluisterd, lang heeft ze niet meer te leven. Haar oudere zus Mwix moedigt haar echter aan uit bed te komen en haar magische krachten nu eindelijk eens te benutten. Iedereen in het dorp helpt mee Jo’s droom te verwezenlijken. Dit ontroerende drama over fantasie en afscheid is het speelfilmdebuut van regisseur Likarion Wainaina.
 
Vertoning o.a. op 17 augustus in het Vondelpark Openluchttheater.
 
Voorafgaand aan Supa Modo worden twee korte dansfilms vertoond die ook tijdens Cinedans 2018 te zien waren: Dance for Life: Pulga’s Journey en Sons of Kemet – In the Castle of My Skin.
 
Verrassingsfilm
Bekijk de rest van het programma hier.
 
De films starten als het donker genoeg is, omstreeks 21.30 uur.
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.