Special Screenings uitgelicht

rialtoNews

De special screenings vormen een bijzonder onderdeel van het festivalprogramma. Dit jaar zijn deze opgedeeld in: World Cinema Premieres, World Cinema Specials en World Cinema Classics. Lees hieronder meer over de 9 special screenings van dit jaar.

 
WORLD CINEMA PREMIERES

 
I Am Not a Witch
RUNGANO NYONI | ZAMBIA | 2017 | 93′ | ENGELS, NYANJA GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
I-Am-Not-a-Witch_st_6_RWZambia: de 9-jarige Shula wordt beschuldigd van hekserij en ze bekent. Ze wordt verbannen naar een heksenkolonie ver weg. Te midden van haar veel oudere mede-heksen valt het jonge kind nog al op. Kinderopzichter en ambtenaar Banda denkt daar een slaatje uit te kunnen slaan.

 
Rialto: do 23 aug 16:45 & za 25 aug 16:00

 
I Dream in Another Language
ERNESTO CONTRERAS | MEXICO | 2017 | 103′ | SPAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
I dream in another languageLinguïst Martin bestudeert bijna uitgestorven talen. In een dorpje in de Mexicaanse jungle vindt hij drie mensen die nog het Zikril spreken; volgens hen de taal van alle levende wezens in de jungle. Plots overlijdt een van die drie, de overgebleven twee hebben al heel lang ruzie.

 
Rialto: zo 19 aug 14:30 & za 25 aug 18:00

 
Rey
NILES ATALLAH | CHILI | 2017 | 90′ | SPAANS, MAPUDUNGUN GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
ReyOrélie-Antoine de Tounens – jurist en avonturier. In 1860 zou hij in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika een koninkrijk hebben gesticht. Is dit echt gebeurd? Regisseur Niles Atallah brengt het verhaal op even experimentele als originele wijze in beeld.

 
Rialto: ma 20 aug 19:30

 
Something Useful
PELIN ESMER | TURKIJE | 2017 | 104′ | TURKS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
Something usefulVeertiger Leyla, advocaat en dichter, neemt de nachttrein naar Izmir. Onderweg raakt ze aan de praat met de jonge verpleegster Canan. Haar zit iets heel erg dwars. Uiteindelijk vertelt ze wat: ze is op weg naar een verlamde man met een doodwens. Leyla gaat met haar mee.

 
Rialto: zo 19 aug 19:15 & vr 24 aug 17:15

 
The Reports on Sarah and Saleem
MUAYAD ALAYAN | PALESTINA | 2018 | 127′ | ARABISCH, HEBREEUWS, ENGELS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
reports on sarah and saleemSarah en Saleem bedrijven zo nu en dan hartstochtelijk de liefde. Beiden zijn getrouwd, maar niet met elkaar. Wat het overspel nog riskanter maakt: zij is Israëlisch, hij een Palestijn. Ze doen hun best alles geheim te houden, maar dat gaat mis – met verstrekkende gevolgen.

 
Rialto: do 23 aug 18:45

 
WORLD CINEMA SPECIAL

 
Cuban Food Stories
ASORI SOTO | CUBA | 2018 | 85′ | SPAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
cuban food storiesHeimwee naar de smaken van zijn jeugd bracht Asori Soto terug van New York naar Cuba. Hij doorkruist het hele land, van de grote steden tot vrijwel onbereikbare uithoeken, op zoek naar de heerlijkste gerechten. Een film waarbij het water je in de mond loopt.

 
Rialto: zo 19 aug 16:40

 
JAAR el lamento de las imágenes
PAULA RODRÍGUEZ | CHILI | 2017 | 78′ | SPAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
jaarPortret van de invloedrijke Chileense kunstenaar Alfredo Jaar, wiens werk gekenmerkt wordt door een groot en bevlogen engagement. In zijn installaties geeft hij zijn visie op belangrijke sociaal-politieke kwesties. De soundtrack is van Jaars zoon Nicolas.

 
Rialto: ma 20 aug 21:15

 
What’s Love Got to Do with It?
ROHENA GERA | INDIA | 2013 | 83′ | ENGELS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
whats love got to do with itTrouwen, doe je dat uit liefde of omdat je ouders een geschikte partner voor je hebben gevonden? In India is het laatste heel gebruikelijk, maar er zijn Indiërs die het westerse model prefereren. Regisseur Rohena Gera (Sir) zet de voors en tegens tegen elkaar af.

 
Rialto: vr 17 aug 19:30

 
WORLD CINEMA CLASSIC

 
Lucía
HUMBERTO SOLÁS | CUBA | 1968 | 160′ | SPAANS GESPROKEN | ENGELS ONDERTITELD
LudiaCubaanse klassieker van de bovenste plank, gemaakt door de toen 26-jarige Humberto Solas. Op drie belangrijke momenten in de Cubaanse geschiedenis, 1895, 1933 en de jaren 60, speelt een Lucía een belangrijke rol: een aristocrate, een burgermeisje en een boerin.

 
Rialto: zo 19 aug 15:30