Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Nieuws Films Info Tickets
NL
EN

Jury 2018

Meet the Jury

De jury koos afgelopen jaar voor  de film Las Herederas van Marcelo Martinez uit Paraguay. Maar wie waren het afgelopen jaar eigenlijk de juryleden?

Aboozar Amini (Afghanistan, 1985) is geen onbekende van WCA: in 2015 was hij te gast om zijn korte film Angelus Novus aan het publiek te presenteren. Zijn volgende korte film, Where is Kurdistan?, was in 2016 op het festival te zien. In 2017 was hij zelfs een van de modellen op de WCA-campagneposters. Amini verliet op 14-jarige leeftijd Afghanistan om zich in Nederland te vestigen. In 2010 studeerde hij af aan de Gerrit Rietveld Academie, vijf jaar later behaalde hij zijn Master aan de London Film School. Zijn meest recente korte film, Best Day Ever, opende het afgelopen korte-filmprogramma van Quinzaine des réalisateurs in Cannes. Momenteel werkt hij aan zijn eerste speelfilm

Marcel Beltrán (Cuba, 1985) behaalde in 2008 een Gouden BA in Regie aan het Instituto Superior de Arte, en voltooide zijn opleiding in 2011 aan de befaamde filmschool EICTV in San Antonio de los Baños. Sindsdien heeft hij zich verder verdiept in de vele aspecten van het filmmaken via allerlei trainingsworkshops en kortere opleidingen o.m. in Guadalajara, Berlijn en Rotterdam. Zijn films zijn op talloze festivals vertoond en hebben daar de nodige prijzen gewonnen. Beltrán geeft ook workshops aan kinderen in de Parijse Cinemátheque Française. Daarnaast geeft hij les aan de EICTV. Van Beltrán zijn tijdens het festival twee films te zien: El desaparecido (work in progress) en La musica de las esferas.

Margarida Moz (Luanda, Angola) studeerde Sociale Antropologie aan de universiteit van Lissabon, alwaar zij haar PhD behaalde met een onderzoek naar familierelaties binnen homoseksuele en lesbische gezinnen. De afgelopen twintig jaar is ze actief in de filmwereld, o.m. als onderzoeker voor documentaires en producent. Daarnaast werkt ze mee aan verschillende Portugese filmfestivals. Zo is ze de programmeur voor het korte film-programma van het Festival Internacional de Cinema Independente de Lisboa, beter bekend als IndieLisboa. Ook is zij de directeur van Portugal Film - Portuguese Film Agency, een organisatie die jonge Portugese filmmakers begeleidt naar de belangrijkste internationale festivals, zoals die van Berlijn, Cannes en Locarno.