Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info Account
NL
EN

Jury's en Awards

Ontmoet de juries

World Cinema Amsterdam reikt aan het eind van het festival drie prijzen uit: de World Cinema Jury Award, voor de beste competitiefilm, de World Cinema Audience Award, voor de hoogst gewaardeerde film door het publiek, en –  dit jaar voor het eerst –  de World Cinema Exchange Award.

De juries bestaan dit jaar uit:

World Cinema Jury 2019 

Fay Breeman, manager Hubert Bals Fonds, International Film Festival Rotterdam;

Nia Dinata, gevierd filmmaker en producent uit Indonesië die zich in haar films uitspreekt over gevoelige thema’s als homoseksualiteit, polygamie en immigratieproblematiek;

Hesdy Lonwijk, Nederlandse maker van films, televisieseries en reclames, die zich inzet voor een meer inclusieve filmwereld.

World Cinema Exchange Jury 2019

Jaëla Arian, (1995) is medeoprichter van filmplatform LA RIOT en studeert Biologie aan Wageningen University & Research. In 2015 was ze jurylid van Venice Days op het Internationaal Film Festival van Venetië.

Boaz van Luijk, (1979) werkt als filmrecensent voor het Nederlands Dagblad en organiseert o.a. een maandelijks filmgesprek in zijn woonplaats Dordrecht. Daarnaast is hij eigenaar van De Verwandering, bureau voor Zingeving en Ontwikkeling.

Ioana Popescu, (1993) is een PhD-student aan The School of Social and Political Science van de Universiteit van Edinburgh en doet onderzoek naar de relatie tussen esthetische ervaringen en het proces van re-humanisering.