Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Eerste competitietitels WCA 2022 bekend

Drie indrukwekkende films uit Bolivia, Indonesi├ź en Japan.

My Small Land van Emma Kawawada, Nana van Kamila Andini en Utama van Alejandro Loayza Grisi zijn de eerste drie titels van het competitieprogramma en zullen tevens hun Nederlandse première genieten op het festival. 

My Small Land van Emma Kawawada, voormalig assistent van Hirokazu Kore-eda, vertelt het ontroerende verhaal van een Koerdische familie in Tokyo en stipt onderwerpen als immigratieproblematiek en racisme aan.

Regisseur Kamila Andini duikt met Nana in het leven van een jonge vrouw wiens man en zoon verdwenen zijn in het onrustige Indonesië van de jaren 60 ten tijde van het Soekarno-bewind.

Sundance-winnaar van de World Cinema Grand Jury Price Utama toont de verregaande gevolgen van klimaatverandering voor de Quechua, die noodgedwongen hun thuis moeten verlaten vanwege ernstige droogte.

Het bestaan in diaspora is een terugkerend thema dat veel films in het festival en in het competitieprogramma verbindt. Zowel regisseur Emma Kawawada en Alejandro Loayza Grisi zullen aanwezig zijn op het festival.

Naast de jaarlijks terugkerende WCA Competitie zijn Cine Chile en GO CUBA! ook onderdeel van het festival. Onderdeel van het Cine chile programma zijn titels als de Nederlandse première van La Vaca que cantó una cancíon sobre el futuro (2022) van Francisca Alegría, Mis hermanos sueñan despiertos (2021) van Claudia Huaiquimilla en de debuutfilm Perro Bomba (2019) van Juan Cáceres. De korte film Tundra (2022) van José Luis Aparicio maakt deel uit van GO CUBA!

World Cinema Amsterdam 2022 vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto De Pijp en De Balie.