Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Ensilumi

Actueel coming-of-age-drama over hoe mensen hun waardigheid niet verliezen, ook al staan ze tegenover een onverschillige overheid die met één pennenstreek hun verdere levens kan bepalen.
 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ensilumi

Elke ochtend wordt de dertienjarige Ramin liefdevol gewekt door zijn moeder. Als ook zijn vader en zusje door haar zijn wakker gemaakt, begint in alle rust de dag. Het leven van de familie Mehdipour is heel gewoon, ware het niet dat ze in een Fins asielzoekerscentrum wonen – ooit ontvluchtten ze Iran. Terwijl Ramin zich afvraagt hoe hij het meisje moet aanspreken op wie hij verliefd is, hebben zijn ouders veel grotere zorgen: de kans dat ze een verblijfsvergunning krijgen, is klein, en als ze die niet krijgen worden ze waarschijnlijk het land uitgezet. Ze kunnen nog bezwaar aantekenen, maar ze weten dat ook in Finland de ambtelijke molens langzaam draaien. Ramins vader blijft echter optimistisch.

In dit actuele coming-of-age-drama, zijn speelfilmdebuut, laat regisseur Hamy Ramezan zien hoe mensen hun waardigheid niet verliezen, ook al staan ze tegenover een onverschillige overheid die met één pennenstreek hun verdere levens kan bepalen. Hij baseerde het verhaal op eigen ervaringen.

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien bij De Balie op 22 augustus. Klik hier voor tickets.

HAMY RAMEZAN (1979, Iran) is a Finnish-Iranian director and screenwriter who fled persecution in Iran. He graduated from the film school at UCA, Franham, in 2007 and has made several shorts. Listen (2015) premiered at Cannes Directors’ Fortnight 2015, screened at over 200 festivals and was nominated for Best Short at the European Film Awards. Ensilumi is his feature debut.