Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Jes├║s L├│pez

Abel, een doelloze tiener, voelt steeds meer de drang om de rol van zijn overleden neef Jésus over te nemen.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jes├║s L├│pez

Het hele dorp is verbijsterd als de jonge en geliefde autocoureur Jésus López om het leven komt bij een ongeluk. Zijn neef Abel, een doelloze tiener, voelt steeds meer de drang om de rol van Jésus over te nemen; hij draagt niet alleen Jésus' kleding en zoekt toenadering tot diens vrienden, ook trekt hij in bij de ouders van de omgekomen coureur. Aanvankelijk wordt dat door de mensen geaccepteerd, maar naarmate hij steeds meer op zijn neef gaat lijken, begint men zich ongemakkelijk te voelen. Als er in het dorp een race ter nagedachtenis aan Jésus wordt georganiseerd, doet Abel mee in de auto van Jésus.

Regisseur Maximiliano Schonfeld situeerde deze film in een plattelandsgemeenschap in Argentinië, waarbij hij invoelbaar maakt hoe het leven is voor de jongeren die er wonen. Deze psychologische benadering vermengt hij in dit verhaal over transformatie en verrijzenis met magisch-realistische elementen. Winnaar Best Latin American Film, Mar del Plata Film Festival.

Met voorfilm:

Mermaids
Pierre Bessette | choreografie: Dereck Cayla | Chili, Nederland, Frankrijk | 2020 | 15' | geen dialoog
Een dans met de natuur: twee vrienden trekken de weidse, natuurlijke ruimte van Patagonië in en duiken daarmee diep in het eigen ik. Een choreografie die de kijker meesleept door de diverse Chileense landschappen. In samenwerking met Cinedans.

MAXIMILIANO SCHONFELD (1982, Argentina) studied film and TV and worked as assistant director on films by Santiago Loza and Iván Fund. After making several shorts, his debut feature Germania (2012) picked up a number of awards. His second feature, The Black Frost, was selected for the Berlinale Panorama. Jesús López won Best Film at the Biarritz International Festival of Latin American Cinema 2021.