NL
EN
Bekijk de trailer

La vaca que cant贸 una canci贸n hacia el futuro

Na jaren geleden verdronken te zijn, rijst Magdalena op uit een vergiftigde rivier met een missie. Een magisch-realistisch speelfilmdebuut van Francisca Alegria.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La vaca que cant贸 una canci贸n hacia el futuro

Begeleid door het gezang van stervende vissen rijst een vrouw op uit een vergiftigde rivier. Jaren geleden verdronk Magdalena zich door met haar motor het water in te rijden; nu keert ze terug onder de levenden, met een missie. In de familie die ze achterliet dreigt de wrok zich voort te planten naar de volgende generatie. En dat is nog niets vergeleken bij de relatiecrisis tussen de mensheid en de rest van de schepping – daar weten de vissen, en de rivier, alles van.

Deze ecofeministische fabel heft de grenzen op tussen verleden, heden en toekomst; tussen dood en leven; tussen mens en niet-mens; tussen vrouw en man, moeder en kind. Dat de vissen in de rivier en de koeien op het melkveebedrijf van Magdalena’s echtgenoot het vermogen bezitten om te reflecteren op hun bestaan, is dan ook volkomen vanzelfsprekend. Gedrenkt in magisch-realisme, vertelt dit speelfilmdebuut in krachtige beelden een verhaal van verlies, verzoening en hoop.

Met voorfilm:

Y todo el cielo cupo en el ojo de la vaca muerta
Francisca Alegria | Chili | 2016 | 19' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Francisca Alegría speelt met een aantal thema's die ook terugkeren in haar speelfilmdebuut La vaca que cantó una canción hacia el futuro. Op de dag dat de hele veestapel van haar zoon op onverklaarbare wijze instort, ontvangt de 85-jarige Emetería hooggeplaatst bezoek.

FRANCISCA ALEGRÍA (1986, Chile) graduated in Directing from the Universidad Católica de Chile and obtained an M.F.A. in Screenwriting and Directing from Columbia University. Her short And The Whole Sky Fit In The Dead Cow’s Eye won Best International Fiction Short at Sundance 2017. Her debut feature La vaca que cantó una canción hacia el futuro premiered in Sundance’s World Cinema Dramatic Competition 2022.