Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Perros sin cola

Breakdance is de uitlaatklep van Rosario, die een slechte relatie heeft met haar moeder en is geschorst van school. Ondanks alles probeert ze het hoofd boven water te houden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Perros sin cola

Het leven in de sloppenwijken van de havenstad Antofagasta is een dagelijkse strijd, zowel buitenshuis als binnen. Tiener Rosario heeft een slechte relatie met haar moeder, die zich telkens weer voor het karretje van haar nutteloze vriendje laat spannen, en is geschorst van school nadat ze een klasgenoot aanviel. Breakdance is een uitlaatklep voor haar opgekropte boosheid. Rust en steun vindt ze bij haar beste vriend Jonathan, die op straat goedkope spullen verkoopt om wat geld te kunnen bijdragen aan de bruiloft van zijn zus.

Perros sin cola combineert een kalm tempo met een energieke visuele stijl en documentaire uitstapjes die de ervaringen van de fictieve personages verbinden aan de realiteit van deze plek. Als in een slice-of-life laat de film zien hoe ze allemaal op hun eigen manier het hoofd boven water proberen te houden. Het langverwachte bruiloftsfeest wordt het moment waarop ieders onderdrukte gevoelens zich ontladen.

Met voorfilms:

Octubre
Mapa Fílmico de un país | Chili | 2020 | 14' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Opnames van eind 2019, in de eerste weken van de grootschalige Chileense protesten, leggen de enorme omvang van de beweging vast. Octubre gaat verder dan het tonen van de gevechten op straat, en volgt demonstranten naar hun huis en dient als een monument voor degenen die hun leven verloren.

Soñe que vivía
Eymeraude Cordon Le Beurier | Chili | 2021 | 29' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Soñe que vivía is geïnspireerd op het leven van Alejandra Carrasco Malio en verbeeldt het isolement van het tienermoederschap. Ale zit gevangen tussen haar revolutionaire verlangens, de verstikkende herhaling van huiselijkheid en een systeem dat er niet in slaagt jonge moeders te beschermen.

 

CAROLINA QUEZADA (Chile) studied film at the University of Valparaíso. She worked on films including Alejandro Jodorowsky’s La danza de la realidad and José Luis Torres Leiva’s El viento sabe que vuelvo a casa, and was assistant director on Manuel Ferrari’s De la noche a la mañana. Following children's shorts Niños de papel and Hijoe’ puta, Perros sin cola is her debut feature.