NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Next Sohee

Rialto’s eigen jongerenredactie LA RIOT presenteert een mooi randprogramma inclusief Q&A met regisseur July Jung.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ook dit jaar is Rialto’s eigen jongerenredactie LA RIOT weer van de partij tijdens WCA en wel op woensdag 24 augustus. Ditmaal met een programma rond het Zuid-Koreaanse Next Sohee van July Jung, een pakkend misdaaddrama rond een grote internetprovider. LA RIOT-redactielid Wayne de Boer zal de film inleiden en na afloop een Q&A doen met July Jung.

Next Sohee

In 2014 was de Koreaanse regisseur July Jung te gast bij WCA om haar inmiddels veelbekroonde debuutfilm A Girl at My Door aan het publiek te presenteren. Het verhaal draaide om een politievrouw, gespeeld door filmster Doona Bae, die te maken krijgt met een mishandelingszaak. Ook in haar tweede film, Next Sohee, staat een politievrouw centraal, wederom gespeeld door Doona Bae. De film beleefde zijn wereldpremière bij het afgelopen filmfestival van Cannes en werd daar bejubeld met een zeven minuten durende, staande ovatie.

Een droom van middelbare scholier Sohee lijkt uit te komen als ze een baan krijgt bij het callcenter van een grote internetprovider. Maar de droom verandert al snel in een nachtmerrie; terwijl de werkdruk onmenselijk hoog is, blijkt ze ook maar een fractie van het normale salaris te verdienen. Sohee bezwijkt onder de stress en berooft zich van het leven. Politierechercheur Oh Yoo-jin (Doona) bijt zich vast in de zaak en doet een aantal onthutsende ontdekkingen.

JULY JUNG (1980, South Korea) studied visual media arts at Sungkyunkwan University and completed a graduate programme at the Korea National University of Arts. After a decade spent making shorts her first feature, A Girl at My Door, was invited to Cannes’ Un Certain Regard and played at WCA in 2014. Next Sohee closed the 2022 Cannes Film Festival International Critics' Week.