NL
EN
Bekijk de trailer

Bittersweet Rain

Langzaam wordt hij blind, op school gaat het niet goed en zijn eerste verliefdheid is ook niet wat hij ervan verwacht had... Hoe gaat een tiener met dergelijke tegenslagen om?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bittersweet Rain (Saudade fez morada aqui dentro)

"De camera is geen apparaat om beelden mee te scheppen, vooral geen mooie plaatjes. De camera is een oog, een apparaat om mee te kijken, en ook om de subjectiviteit van de persoon achter de camera te onthullen", aldus de Braziliaanse regisseur Haroldo Borges. Zijn tweede film, Bittersweet Rain, heeft dan ook een uitgesproken registrerend, bijna documentair karakter, maar het hoofdpersonages wordt met begrip en warmte in beeld gebracht. Borges schreef zelf het verhaal, samen met zijn vaste scenarist Paula Gomes.

In een klein stadje, ergens in het binnenland van Brazilië, woont een tiener wiens leven niet bepaald over rozen gaat. Hij lijdt aan een oogziekte die hem op den duur blind zal maken, op school gaat het niet lekker, en zijn eerste verliefdheid lijkt ook al niet te worden beantwoord. Hoe gaat hij om met deze tegenslagen? Winnaar Jury- en Publieksprijs Mar del Plata Filmfestival.

Q&A's met regisseur

Wo 23 aug | 19:00 | De Balie
Vr 25 aug | 19:00 | Rialto De Pijp
Vr 25 aug | 21:00 | Rialto VU | Gepresenteerd door LA RIOT

Voor tickets voor deze film bij Cinema De Vlugt klik hier.

Haroldo BORGES (1977, Brazil) is a member of collective Plano 3 Filmes, which produced films including the documentary Jonas and the Backyard Circus (Audience Award, Toulouse Cinélatino Festival) and the feature Son of Ox (Audience Award, Malaga Film Festival). Bittersweet Rain is his second feature, and won the SIGNIS Award for Best Film at the Mar del Plata Film Festival.