NL
EN
Bekijk de trailer

Elaha

Elaha staat op het punt te gaan trouwen, maar er is één probleem: ze is geen maagd meer. Waarom moet ze eigenlijk maagd zijn, en voor wie?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Elaha

De 22-jarige Koerdisch-Duitse Elaha (Bayan Layla) is een moderne en onafhankelijk vrouw. Ze staat op het punt te gaan trouwen, maar er is één groot probleem: ze is geen maagd meer. Als haar toekomstige echtgenoot dat in de huwelijksnacht zou ontdekken, zou ze niet alleen haar familie te schande maken, ze zou ook zelf in grote problemen kunnen komen. Ze zou het maagdenvlies operatief kunnen laten herstellen, maar dat is een ingreep die zo'n € 3000 kost, geld dat ze niet heeft. Waarom en voor wie zou ze het ook moeten doen, vraagt ze zich af.

Waarom mag een man vóór zijn huwelijk wel meerdere seksuele partners hebben, terwijl een vrouw alleen met haar echtgenoot het bed mag delen ? En hoe moet je je als (religieuze) Koerdische gedragen in een land met een vrijere seksuele moraal? Het zijn deze vragen die regisseur Milena Aboyan, een Jezidisch-Koerdische, geboren in Armenië, in dit zelfgeschreven filmdebuut aan de orde stelt.

Q&A's met regisseur

Wo 23 aug | 19:00 | Cinema De Vlugt
Do 24 aug | 19:00 | Rialto De Pijp

Voor tickets voor deze film bij Cinema De Vlugt klik hier.

Milena ABOYAN (1992, Armenia) began studying acting in Germany in 2010, where she worked on several theatre productions. After graduation, she switched focus to writing and worked as assistant dramaturge on an early-evening German TV series for ARD. In 2015, she took a screenwriting degree at the Filmakademie Baden-Württemberg. Elaha is her debut feature as a director.