Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Yomeddine

Fraai drama waarin alles draait om waardigheid, trots en vriendschap. Egyptenaar Beshay woont al heel lang in een leprakolonie, maar besluit op een dag te vertrekken, samen met weesjongen Obama.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Yomeddine

Yomeddine is Arabisch voor de Dag des Oordeels, de dag waarop iedereen als gelijke zal worden behandeld, waar elk individu zal worden beoordeeld op zijn daden, niet op zijn uiterlijk. Het is deze dag waarop de voornaamste personages in dit verhaal zich verheugen. Want ze weten dat in de huidige wereld de kans op een gelijkwaardige behandeling nihil is. Ooit breekt Yomeddine aan en dat is een troostrijke gedachte.

Beshay woont al zijn hele leven lang in een Egyptische leprakolonie. Als zijn vrouw komt te overlijden, besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader. Met de enkele bezittingen die hij heeft, begint hij samen met zijn ezel Harby en weesjongen Obama aan een avontuurlijke reis door de woestijn. Natuurlijk gaat er onderweg veel mis, maar hoop, trots en vertrouwen helpen hen de obstakels te overwinnen. Zo trekken de twee vrienden samen door Egypte, op zoek naar familie en een nieuwe plek waar ze een waardig leven kunnen opbouwen.

Trouw

Yomeddine raakt je diep