Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Shadow

Adembenemend gechoreografeerde (zwaard)vechtscènes – ze vormen het handelsmerk van de Chinese regisseur Zhang Yimou. Het in sfeervolle zwart-wittonen geschoten Shadow vormt geen uitzondering. Oftewel: een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Shadow

In 2008 maakte Zhang Yimou grote indruk met de regie van de spectaculaire openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. Filmliefhebbers verbaasde het niet; met martial arts-films Hero en House of the Flying Daggers, vol adembenemend gechoreografeerde (zwaard)vechtscènes, had Zhang zich al bewezen als meester van het spektakel. Zijn nieuweling, het met veel diepe zwart-wittinten geschoten Shadow, bevestigt dit meesterschap.

In de Periode van de Drie Koninkrijken (220-280 AD) is de stad Jing in het koninkrijk Pei veroverd door generaal Yang uit een naburig rijk. Pei's jonge, besluiteloze koning heeft zich er bij neergelegd., maar Zhou Jing, Pei's legercommandant, denkt er heel anders over, waarop de koning hem degradeert tot 'burger'. Wat de koning niet weet, is dat hij een dubbelganger van de echte commandant heeft ontslagen. Deze heeft zich ergens in het slot verstopt om te herstellen van een verwonding. Samen met zijn vrouw én de dubbelganger werkt hij aan een plan de stad te bevrijden.

NRC Handelsblad

De beeldschone martial arts-film 'Shadow' is een artistieke triomf voor de Chinese regisseur Zhang Yimou