NL
EN
Bekijk de trailer

Re loca

Buenos Aires: veertiger Pilar is op een dood spoor beland en dat leidt tot een paniekaanval. Een genezer kent de oorzaak én de remedie: ze heeft haar gevoelens te veel opgekropt, terwijl ze die juist moet uiten. En dat doet ze voortaan - zonder ook maar enige reserve…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Re loca

Buenos Aires: veertiger Pilar zit op een dood spoor: ze is getrouwd met een even pretentieuze als vage kunstenaar, ze heeft een spijbelende nietsnut van een zoon, en op haar werk in de reclamewereld gaat het ook al niet echt lekker. Tel daar het gedoe bij op dat ze heeft met haar zus en vrienden, en dan kom je uit bij de paniekaanval die haar op een dag overvalt. Tijd om het roer om te gooien, een genezer helpt haar daarbij. Ze heeft teveel emoties opgekropt, zo analyseert hij, terwijl ze die juist volop moet uiten. En via een ritueel leert hij haar dat, en hoe! Dat doet de vraag rijzen: is het middel erger dan de kwaal?

Na het Chileense origineel Sin filtro (2016) en de Spaanse remake Sin rodeos 2018) is dit de derde versie van deze scherpe en hilarische komedie, met ditmaal de debuterende Argentijn Martino Zaidelis op de regisseursstoel. De hoofdrol wordt overtuigend vertolkt door de Uruguayaanse actrice Natalia Oreiro.

Deze film is ook onderdeel van World Cinema Open Air:
- wo 7 aug: Marie Heinekenplein | 21:30 | toegang gratis
- za 10 aug: Vondelpark Openlucht Theater | 21:30 | toegang gratis
- vr 6 sep: VU - On the Roof Film Festival | 19:00 | tickets  

MARTINO ZAIDELIS (Argentina) is a producer and director known for producing the series El hombre de tu vida, which won the Martin Fierro Award for best miniseries in 2013. He has also directed the comedy series Recordando el show de Alejandro Molina and the documentary series Capitales del FĂștbal. Re loca is his debut feature.