Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Nieuws Films Info Tickets
NL
EN
Bekijk de trailer

Lightning Catching Adventure

Petualangan Menangkap Petir

Toen hij nog in Hongkong woonde, mocht, de 10-jarige Sterling nooit buitenspelen; hij zat altijd achter de computer. Eenmaal verhuisd naar het Javaanse platteland leert hij een echte vriend kennen. Ze gaan een film maken over de legende van de bliksemvanger.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lightning Catching Adventure

Petualangan Menangkap Petir

Binnen achter de computer of lekker buiten – wat is leuker? Regisseur Kuntz Agus laat het zien in dit tijdloze verhaal over de kracht van vriendschap. 


Toen hij nog in Hongkong woonde, speelde de tienjarige Sterling nooit buiten, want dat mocht niet van zijn overbeschermende moeder. Hij kan zelfs niet fietsen. Wat hij wel goed kan, is het maken van vlogs, die door duizenden op YouTube gevolgd worden. Als zijn ouders naar Jakarta verhuizen, gaat Sterling met zijn moeder tijdelijk bij zijn grootvader in het prachtig gelegen dorpje Selo wonen. Daar ontmoet hij Gianto, een jongen met een aanstekelijke droom: het maken van een film. Sterling is enthousiast en samen gaan ze de legende van Ki Ageng Sela verfilmen: De avonturen van de bliksemvanger. Ze worden geholpen door Kriwil, die bruiloften op video vastlegt, en nog een hele rits dorpskinderen. Er gaat een wereld voor Sterling open; ineens heeft hij echte vrienden. Maar wat vindt zijn moeder van dit alles?

Deze film is onderdeel van World Cinema Open Air - gratis toegankelijk

VRIJ 16 AUG met voorfilm:
Gatha
Tang Chenglong, China, 2018, 16' 
Geproduceerd, geschreven, geregisseerd en gechoreografeerd door danser/regisseur Tang Chenglong. Gatha vertelt het verhaal van twee Tibetaanse broers die op pelgrimstocht zijn. De dood van de één betekent verdriet voor de ander, maar de reis vervolgt – het leven begint aan een nieuwe cyclus. In samenwerking met Cinedans