Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Info Nieuws Programma Tickets Films
NL
EN
Bekijk de trailer

Gräns

De in het gezicht enigszins misvormde Tina is een douanebeambte met een heel bijzondere gave: ze kan als het ware ruiken wie iets het land probeert in te smokkelen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gräns

Regisseur Ali Abassi schreef het scenario voor Gräns (Grens) samen met John Ajvide Lindqvist, die grote faam verwierf met zijn scenario voor Let the Right One In. De overeenkomsten zijn evident: beide films vertellen het verhaal van een buitenbeentje van wie het leven enorm verandert zodra er een ander in het spel komt. Nog een overeenkomst: beide films overstijgen genregrenzen – Gräns is een fantasy-drama en meer.

De in het gezicht enigszins misvormde Tina is een douanebeambte met een heel bijzondere gave: ze kan als het ware ruiken wie iets het land probeert in te smokkelen. Zo komt de politie dankzij haar neus een kinderpornonetwerk op het spoor. Op een dag stapt er een man van de veerboot met een vergelijkbaar misvormd gezicht. Tina 'ruikt' dat hij iets te verbergen heeft, maar ze kan maar niet ontdekken wat. Vore, zoals de man heet, oefent echter een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit; met hem voelt ze zich verwant. Dat heeft enorme consequenties. Bekroond in Cannes.