NL
EN
Bekijk de trailer

The Burial of Kojo

Net verhuisd naar Accra is de vader van Esi illegaal gaan werken in een goudmijn. Maar al na de eerste dag keert hij niet terug. Ze gaat hem zoeken – een wonderbare tocht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Burial of Kojo

Esi leeft met haar vader en moeder in een dorp aan de Ghanese kust. Maar het is daar moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen en daarom besluit haar vader Kojo, op verzoek van zijn broer Kwabena, te verhuizen naar hoofdstad Accra. De relatie tussen die twee is door een vreselijk voorval in het verleden op zijn zachtst gezegd gespannen. Via bemiddeling van een oude vriend gaat Kojo aan de slag als illegaal mijnwerker in een goudmijn, maar al na de eerste dag keert hij niet terug. Esi, die eerder een onheilspellend visioen had, besluit haar vader te gaan zoeken. Het wordt een wonderbare zoektocht.

Regisseur, visueel kunstenaar en rapper Blitz Bazawule (a.k.a. Blitz the Ambassador) vertelt een verhaal dat diep verankerd is in de Ghanese folklore en verhaaltraditie, vol prachtig in beeld gebrachte magisch-realistische wendingen. Hij tekende niet alleen voor de regie, hij schreef voor dit speelfilmdebuut ook zelf het scenario en de score. Het resultaat: een visueel gedicht.

Regisseur aanwezig

The Burial of Kojo is vrijdag 23 augustus om 19.00 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

met voorfilm:

vr 23 aug | 21:30 | Rialto

Diasporadical Trilogia
Blitz Bazawule | USA | 2016 | 17' | Engels gesproken | Engels ondertiteld
Beeld en muziek versmelten perfect in dit korte drieluik van Blitz the Ambassador. Eén vrouw, drie verschillende plekken op de wereld, drie fases van haar leven – een verhaal dat door mensen van Afrikaanse afkomst begrepen en herkend zal worden, waar ze ook wonen.

Feestjes

Zowel vrijdag- als zaterdagavond vinden er aansluitend op de film van Blitz Bazawule feestjes plaats in Rialto:

vrijdag 23 aug | 23:30-01:00  
Ghanese en West-Afrikaanse dansborrel met DJ Matteo Fava

zaterdag 24 aug | 23:30-3:00
Afrolijk-feest met de Ghanees-Nederlandse DJ Giordan Chase / Slotfeest WCA

Blijf op de hoogte via het Facebook-event.

BLITZ BAZAWULE (1982, Ghana) is a filmmaker and musician based in New York. His shorts Native Sun (2012) and Diasporadical Trilogìa (2016) premiered at New Voices in Black Cinema and Blackstar Film Festival. His feature debut, The Burial of Kojo, won Best Narrative Feature (World Cinema) at Urbanworld Film Festival. Blitz is a Senior TED Fellow and recipient of the Vilcek Prize.