Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Ceniza Negra

Haar opa wil niet meer leven, zijn vriendin is plots verdwenen; in een korte tijd verandert er veel voor de 13-jarige Selva. Naast het meisje speelt de soms magisch-realistische natuur een hoofdrol.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ceniza Negra

In 2016 maakte de Argentijns-Costa Ricaanse regisseur Sofía Quirós Ubeda de korte film Selva over een gelijknamig tienjarig meisje, vertolkt door de bijzonder naturel acterende Smashleen Gutiérrez. In Ceniza Negra, haar eerste lange film, staat wederom het personage van Selva centraal, met opnieuw Gutiérrez in de hoofdrol. Naast haar vertolkt ook de weelderige, soms magisch-realistische natuur een hoofdrol.

Ergens in klein plaatsje aan de kust woont de 13-jarige Selva met Tata, haar grootvader, en diens alcoholistische vriendin Elena. Met die laatste heeft Selva een haat-liefdeverhouding: soms maken ze elkaar uit voor rotte kool, op andere momenten hebben ze juist heel veel lol samen. Als ze in het bos is, ontmoet ze soms een vriendelijke vrouw met vlechten die alleen zij kan zien. Als Elena plotseling verdwijnt en Tata de wil om te leven is kwijtgeraakt, komt er een einde aan Selva's kindertijd. Geselecteerd voor het prestigieuze Semaine de la Critique-programma, Cannes 2019.

Regisseur aanwezig

De Balie
Ceniza Negra
is zaterdag 17 augustus om 21.30 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

SOF√ćA QUIR√ďS UBEDA (1989, Argentina) is an Argentine/Costa Rican director and writer who studied Image and Sound Design at UBA and has directed several short films. Selva (2016) won the TV5 Prize in Biarritz and the Women in Film and TV Award at Guanajuato. Ceniza Negra (2019) is her debut feature and world premi√®red in Critics‚Äô Week at Cannes.