NL
EN
Bekijk de trailer

Divino Amor

Brazilië, 2027: ambtenaar Joana is belast met echtscheidingszaken, maar vanuit haar geloof probeert ze juist elke scheiding te voorkomen. Haar cliënten stuurt ze naar de seks-therapiegroep Hemelse Liefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Divino Amor

Hoe ziet de wereld er over acht jaar uit? De Braziliaanse regisseur Gabriel Mascaro, hier vooral bekend van zijn rodeodrama Neon Bull (2015), schetst een intrigerend beeld in zijn nieuwe film Divino Amor, een mix van sciencefiction en een sensueel relatiedrama met een Bijbelse draai. Ook al lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd, sommige dingen zijn toch echt anders; vooral de rol van de staat in het leven van alledag is veel groter geworden. Zo is in dit heden elk gebouw uitgerust met een detectorpoortje dat elke burger onmiddellijk kan identificeren – het apparaat weet alles van je.

Brazilië, 2027: overheidsambtenaar Joana is belast met het afhandelen van echtscheidingszaken. Vanuit haar religieuze overtuiging doet zij er echter alles aan die scheidingen te voorkomen. Ze stelt de gebrouilleerde echtparen voor mee te doen met de therapiegroep Hemelse Liefde waar deze elkaar fysiek weer kunnen 'herontdekken'. Ondertussen proberen zij en haar man wanhopig zelf een kind te krijgen.


Woensdag 21 augustus met inleiding door Rialto's jongerenplatform LA RIOT.

De Balie
Divino Amor is dinsdag 20 augustus om 21.30 uur ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.


Deze film is ook onderdeel van World Cinema Open Air: 

- di 3 sep: VU - On the Roof Film Festival | 19:00 | tickets  

GABRIEL MASCARO (1983, Brazil) is a director, screenwriter and artist who first became known for documentaries. His debut feature, Ventos de Agosto (2014), received a Special Mention at Locarno. Neon Bull (2015) won several awards and was Brazil’s entry for the Goyas. Divino Amor won the Feisal Award for Best Feature Film at Guadalajara International Film Festival 2019.