NL
EN
Bekijk de trailer

Temblores

Temblores laat zien hoe een familieman heen en weer wordt geslingerd tussen de liefde voor familie, de grenzen van religie en de vrijheid om te kiezen van wie je houdt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Temblores

Guatemala heeft een kleine filmproductie, maar dat er desondanks bijzondere films gemaakt worden, bleek in 2015 toen regisseur Jayro Bustamante debuteerde met Ixcanul, de film die de WCA-editie van dat jaar opende. In zijn nieuweling Temblores (bevingen) laat hij zien wat er gebeurt met iemand die de euvele moed heeft de gebaande paden te verlaten.

Het lijkt veertiger Pablo, telg van een christelijke upperclass-familie uit Guatemala-Stad, voor de wind te gaan: hij heeft een goede baan en hij is getrouwd met een mooie vrouw met wie hij twee kinderen heeft. Op een dag komt echter aan het licht dat hij in het geheim een verhouding heeft met een man, Francisco. Die onthulling valt heel slecht bij zijn oerconservatieve familie. Zijn moeder beschouwt homoseksualiteit als een diepe zonde, terwijl zijn vrouw hem als represaille de omgang met de kinderen verbiedt – en daar blijft het niet bij. Pablo ziet zichzelf voor een onmogelijke keuze gesteld.

Kijk Bustamante's vorige film met 50% korting via Picl

In 2015 opende World Cinema Amsterdam ook met een film van Jayro Bustamante: Ixcanul. Tot 1 oktober kijk je de film met 50% korting via Picl, voor maar €2,50 i.p.v. €4,99. Maak een account aan en gebruik vervolgens de volgende actiecode: WCA-1

Ixcanul via Picl kijken

JAYRO BUSTAMANTE (1977, Guatemala) studied directing and screenwriting in Paris and Rome. Back in Guatemala, he founded production company La Casa de Producción. His first feature, Ixcanul, opened WCA in 2015 and won the Alfred Bauer Prize at the 2015 Berlinale. His second feature, Temblores, uses a direct cinematic style to describe an individual’s struggle for a sense of belonging.

Trouw

Meesterlijk

NRC Handelsblad

Het knappe van Temblores is dat de film zoveel meer is dan een fel j'accuse.