Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Cemara Family

Abah raakt door toedoen van zijn zwager alles kwijt en dat betekent verhuizen met het hele gezin, en wel van Jakarta naar een afgelegen dorp. Abah is tamelijk laconiek, puberdochter Euis baalt enorm.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Cemara Family

De zwager van Abah heeft grote schulden gemaakt en die worden op Abah verhaald. Schuldeisers hebben beslag gelegd op al zijn waardevolle spullen én op zijn huis in Jakarta. Dat betekent verhuizen en wel naar een afgelegen dorpje waar Abah opgroeide. En natuurlijk verhuizen zijn vrouw Emak en zijn twee dochters Euis en Cemara mee. Vooral Euis, voor wie de puberteit is begonnen, heeft het er moeilijk mee, want net, nu het leven interessant begint te worden, moet ze alles achterlaten. De goedgemutste Abah doet ondertussen zijn best om het gezin draaiende te houden. Dat is verre van eenvoudig, maar zijn vrouw en kinderen gaan boven alles.

Deze enorm plezierige en humoristische familiefilm, een kaskraker in Indonesië, is een bewerking van een populaire tv-serie uit de jaren 90, maar nu met onder anderen Ringgo Agus Rahman, Nirina Zubir en Adhisty Zara in de hoofdrollen. Natuurlijk heeft regisseur Yandy Laurens de verhaallijnen naar de wereld van nu vertaald.

Met voorfilm:

za 17 aug | 21:15
wo 21 aug | 21:30

Sandy Sugar
Sarah Adilah | Indonesië | 2017 | 14’ | Indonesisch gesproken | Engels ondertiteld | orginele titel: Gula dan Pasir
Iko en zijn jongere zusje Ila hebben om de haverklap ruzie. Gaat het niet om een vlieger, dan is het wel het wisselgeld van hun koekjesverkopende moeder. Op een dag moeten ze een pak suiker kopen…

YANDY LAURENS (1989, Indonesia) really wanted to be a pro basketball player. But recording plays in church made him realise he liked working with actors. He graduated from Jakarta Institute of the Arts in 2012 and made several shorts. Cemara Family (2018) is his first feature, and picked up six of eleven nominations at the 2019 Piala Maya film awards.