Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Rojo

Argentinië, 1975: de succesvolle advocaat Claudio is in principe een fatsoenlijk mens, maar niet altijd. Soms werkt hij mee aan schimmige zaakjes en dat gaat vaak goed… maar niet altijd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rojo

1975, een Argentijns provinciestadje: Claudio, de meest succesvolle advocaat van de stad, is in essentie een fatsoenlijke man, ware het niet dat hij zich soms met schimmige zaakjes bezighoudt, zoals het regelen van de verkoop van een leegstaand huis waarvan de eigenlijke bewoners zijn verdwenen. De potentiële koper is ervan overtuigd dat ze nooit terug zullen keren, dus wat maakt het uit. Wat later arriveert de Chileense detective Sinclair in de stad om een vermissing te onderzoeken. Hij heeft lastige vragen voor Claudio.

Deze derde film van de Argentijnse regisseur Benjamín Naishtat, hij schreef zelf het scenario, oogt in kleurgebruik en cameravoering als een heuse misdaadfilm uit de jaren 70. Ondertussen laat hij zien wat er mis was in het Argentinië van die jaren. Nadat in 1976 luitenant-generaal Jorge Videla aan de macht was gekomen, waren verdwijningen aan de orde van de dag. Maar velen keken de andere kant op. Vincent van Warmerdam schreef de score.

BENJAMÍN NAISHTAT (1986, Argentina) is a writer, director and editor who graduated in film in Buenos Aires in 2008, then participated in the ‘Le Fresnoy-Studio national des arts contemporains' programme in France. He has made commissioned films in Argentina and Cameroon. His third feature, Rojo (2018), won the Silver Seashell for Best Director at San Sebastián 2018.