NL
EN
Bekijk de trailer

Monos

Een groepje tienersoldaten in de bergen van Colombia lijkt het soldatenleven niet al te serieus te nemen. Maar alles verandert als het gewapende conflict dichterbij komt – enkel overleven telt nog.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Monos

Ze luisteren naar namen als Dog, Boom Boom, Rambo, Smurf en Bigfoot, de soldaten die lid zijn van The Organization. Het zijn tienersoldaten die in de bergen van Colombia van een commandant de opdracht krijgen de krijgsgevangen gemaakte Amerikaanse dokter Sara Watson te bewaken én te zorgen voor de koe Shakira. Zodra de commandant vertrokken is, verdwijnt de militaire discipline om plaats te maken voor typische tienerdingen als drinken en feesten, flirten en met de wapens spelen. Maar alles verandert als de strijd dichterbij komt.

De Colombiaans-Ecuadoriaanse regisseur Alejandro Landes, wiens Porfirio in 2011 de WCA Jury Award won, vertelt in de hallucinatoire thriller Monos geen politiek verhaal over kindsoldaten, maar geeft zijn visie op het dunne laagje beschaving dat spoorloos verdwijnt zodra het leven op het spel staat: Lord of the Flies 2.0. Het adembenemende camerawerk is van de Nederlander Jasper Wolf, terwijl Mica Levi (Under the Skin) verantwoordelijk is voor de score.

ALEJANDRO LANDES (1980, Brazil) worked as an assistant producer on a weekly news broadcast show and wrote for the Miami Herald before becoming a film director, producer and screenwriter. He is known for directing Spanish-language films such as Porfirio (Directors’ Fortnight 2011, WCA 2016) and Cocalero (2007). Monos won him a World Cinema Dramatic Special Jury Award at Sundance 2019.