Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Botero

Poëtische, achter-de-schermen kroniek van de beroemde Colombiaanse schilder/beeldhouwer Fernando Botero, die vooral bekend is geworden door zijn figuratieve en volumineuze sculpturen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Botero

De Colombiaanse schilder/beeldhouwer Fernando Botero (Medellín, 1932) volgde in zijn tienerjaren een opleiding tot stierenvechter, maar hij had hiervoor te weinig talent. Veel beter verging hem het schilderen van stierengevechten – schilderen sowieso: op zijn 19e had hij al zijn eerste tentoonstelling in Bogotá. In de loop der jaren heeft hij een geheel eigen figuratieve stijl ontwikkeld die gekenmerkt wordt door zijn fascinatie met omvang en volume. De mensen en dieren die hij afbeeldt, lijken heel dik, maar feitelijk doet Botero niets anders dan het sterk benadrukken van sommige lichaamsdelen. In zijn latere werken is ook steeds meer politiek en sociaal engagement te vinden.

Regisseur Don Millar filmde in tien steden over de gehele wereld om in zijn eerste lange documentaire het leven en werk van Botero in beeld te brengen – een poëtische, achter-de-schermen kroniek van de 'Maestro'. Vertoning in het kader vant Rialto’s maandelijkse kunstprogramma: Cracking the Frame.

Regisseur aanwezig

DON MILLAR (Canada) is a film and television director. His previous directorial credits include the climate change short documentary Oil Slick (2016), the biopic Full Force (2016) about rugby star Harry Jones, and the scripted narrative Off the Clock (2016). He is a lens-based visual artist and a former board member for the Vancouver Contemporary Art Gallery; Millar has studied English literature, painting and cinematography.