Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Tiempo de lluvia

Genezeres Soledad woont met haar zevenjarige kleinzoon José in het Mexicaanse Oaxaca. Op een dag meldt zich haar dochter Adela; ze wil haar zoontje met zich meenemen naar de stad.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tiempo de lluvia

Wat gebeurt er met de identiteit en de continu├»teit van een cultuur als de jongeren zich gedwongen zien om te vertrekken naar elders omdat daar betere vooruitzichten bestaan? Het is deze vraag die regisseur Itandehui Jansen in dit zelfgeschreven speelfilmdebuut aan de orde stelt. Met de globalisering zijn vragen als deze relevanter dan ooit, zeker voor Jansen zelf als dochter van een Mixteekse moeder en een Nederlandse vader. Het resultaat is een po├źtische ode aan het leven in kleine, landelijke gemeenschappen.

De Mexicaanse staat Oaxaca, diep in het zuiden van het land, is het woongebied van de Mixteken, een van de oorspronkelijke Indiaanse volken. De traditionele genezeres Soledad woont er met haar zevenjarige kleinzoon Jos├ę; haar dochter Adela, de moeder van Jose, is al jaren geleden voor werk naar Mexico-Stad vertrokken. Op een dag belt Adela op: ze gaat trouwen en wil graag dat Jose nu bij haar in de stad komt wonen. Soledad heeft zo haar bedenkingen.

Regisseur aanwezig

De Balie
Tiempo de lluvia
is zondag 18 augustus om 16.30 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

ITANDEHUI JANSEN (Mexico) studied filmmaking at the Netherlands Film Academy and participated in the Binger Film Lab and Berlinale Talent Campus. She lectures in film at the University of Edinburgh. Her short film El último consejo  (2012) won several international awards. Her debut feature, the micro-budget Tiempo de lluvia (2018), screened at over twenty festivals, also winning several awards.