Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Info Nieuws Programma Tickets Films
NL
EN
Bekijk de trailer

Jij bent mijn vriend

Hoe moet je vrienden maken als je niemand kent, als je ook de taal niet spreekt. Vriendschap sluiten gaat met vallen en opstaan, zo maken de Latasters in de hun bekende observerende stijl duidelijk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jij bent mijn vriend

Twee jaar terug maakte filmersechtpaar Peter en Petra Lataster De kinderen van Juf Kiet, het innemende portret van de basisschoollerares uit de filmtitel. Ze zijn voor hun nieuwste film, Jij bent mijn vriend, teruggekeerd naar diezelfde school en ook Juf Kiet is weer van de partij. Ditmaal staat de zesjarige Branche centraal, een jongetje dat met zijn ouders uit Macedonië is gekomen.

Hoe moet je vrienden maken als je niemand kent, als je ook de taal niet spreekt. Vriendschap sluiten gaat met vallen en opstaan, zo maken de Latasters in de hun bekende observerende stijl duidelijk. Ze volgden Branche in deze hartverwarmende documentaire vanaf zijn allereerste dag in de klas van Juf Kiet tot later in de klas van meester Wout. Hij is veranderd van een angstig jochie in een zelfverzekerde knul – met vrienden. Daarmee laten ze zien dat iedereen, en dus ook Branche, het beste gedijt in een liefdevolle en veilige omgeving.