Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Info Nieuws Programma Tickets Films
NL
EN
Bekijk de trailer

Touch Me Not

'Vertel me hoe je me beminde, zodat ik weet hoe te beminnen.' Samen met haar personages onderneemt de Roemeense regisseur Adina Pintilie een heel persoonlijke en non-lineair vertelde zoektocht naar de aard van intimiteit...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Touch Me Not

'Vertel me hoe je me beminde, zodat ik weet hoe te beminnen.' Samen met haar personages onderneemt de Roemeense regisseur Adina Pintilie een heel persoonlijke en non-lineair vertelde zoektocht naar de aard van intimiteit en de betekenis van (fysieke) schoonheid. Terwijl de grens tussen fictie en werkelijkheid ongedefinieerd blijft, volgt de film de emotionele ontdekkingstochten van Laura, Tómas en Christian, mensen die hunkeren naar intimiteit, maar zich tevens voelen als het bloemetje kruidje-roer-mij-niet: bij aanraking klappen ze dicht. Om echt vrij te kunnen zijn, proberen ze oude patronen te doorbreken, afweermechanismes buiten werking te zetten en taboes te slechten. Touch Me Not laat zien hoe we op de meest onverwachte manieren intimiteit kunnen vinden en hoe we van een ander kunnen houden zonder onszelf te verliezen.

Pintilie won bij het afgelopen filmfestival van Berlijn met dit uiterst persoonlijke speelfilmdebuut niet alleen de prijs voor Best First Feature, ook ging ze aan de haal met hoofdprijs, de Gouden Beer. De score is van Einstürzende Neubauten en Blixa Bargeld.