Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Info Nieuws Programma Tickets Films
NL
EN
Bekijk de trailer

De chaque instant

Nicolas Philibert, vooral bekend van Être et avoir, waarin hij op heel innemende wijze de handvol leerlingen en de bevlogen onderwijzer van een Frans plattelandsschooltje portretteerde, richt ditmaal zijn camera op de wereld van verpleegkundigen-in-opleiding.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De chaque instant

In 2002 scoorde regisseur Nicolas Philibert een enorme hit met Être et avoir, waarin hij op heel innemende wijze de handvol leerlingen en de bevlogen onderwijzer van een Frans plattelandsschooltje portretteerde. In deze nieuwe documentaire richt hij zijn camera op de wereld van verpleegkundigen-in-opleiding. Hij speelde al een tijdje met het idee, maar toen hij in januari 2016 met een embolie op de spoedeisende hulp belandde, wist hij zeker dat hij de ins-en-outs van de verpleegkundigenopleidingen in beeld wilde brengen.

Hij koos voor het Institut de la Croix-Saint-Simon in Montreuil, een van de 330 opleidingsinstituten voor verpleegkundigen die Frankrijk telt – een relatief kleine school met een heel diverse studentenpopulatie. Het is een zware opleiding die heel veel van de studenten vraagt; dagelijks worden ze geconfronteerd met allerlei vormen van lichamelijk en geestelijk lijden. De studenten beseffen welke verantwoordelijkheid ze hebben, maar ze zijn gemotiveerd: ambitie en idealisme gaan hand in hand.