Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Info Nieuws Programma Tickets Films
NL
EN
Bekijk de trailer

Rebel Without a Cause

Tiener Jim Stark (James Dean) belandt steeds weer in de moeilijkheden; hij ligt overhoop met zijn ouders, de leraren, de autoriteiten en vooral met zichzelf. In zijn nieuwe woonplaats Los Angeles gaat het niet veel beter.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rebel Without a Cause

"You're tearing me apart, Lisa", roept de ongelooflijk houterig acterende Tommy Wiseau in de door hemzelf geschreven en geregisseerde cultclassic The Room uit 2003. Buiten  het 'Lisa' is het een letterlijk citaat uit Nicholas Ray's coming-of-age-drama  Rebel Without a Cause. In deze film wordt de wanhoopkreet uitgeschreeuwd door een verscheurde Jim Stark, gespeeld door James Dean, die laat zien je zoiets wel moet acteren. De rol is een hoogtepunt uit Deans zeer korte carrière: hij stierf bij een auto-ongeluk op 24-jarige leeftijd. Inmiddels behoort hij tot de iconen van Hollywood.

Tiener Jim Stark belandt steeds weer in de moeilijkheden; hij ligt overhoop met zijn ouders, de leraren, de autoriteiten en vooral met zichzelf. In zijn nieuwe woonplaats Los Angeles gaat het niet veel beter, al vindt hij aansluiting bij zijn even getroebleerde leeftijdsgenoten Judy  (Natalie Wood) en Plato (Sal Mineo). De boel escaleert als hij het aan de stok krijgt met bully Buzz Gunderson en zijn bende.