Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Souad

De negentienjarige Souad leidt een complex dubbelleven in deze film van de Egyptische regisseur Ayten Amin.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Souad

Wat gebeurt er als traditionele opvattingen over de positie van de vrouw botsen met het moderne levensgevoel dat social media belichamen? De Egyptische regisseur Ayten Amin laat het zien in deze door haar medegeschreven en -geproduceerde film.

In de bus vertelt ze aan de één dat ze verloofd is met een militair, aan de ander dat haar vriendje arts is. Het is allemaal niet waar. De negentienjarige Souad uit Zagazig, een klein stadje in de Egyptische Nijldelta, leidt een complex dubbelleven: in de virtuele wereld van Facebook leidt ze een leuk en opwindend bestaan, het leven dat ze het liefste zou hebben, in de echte wereld moet ze zich schikken naar de traditionele opvattingen van haar conservatief religieuze ouders. Dat gaat wrikken en schuren, zeker als ze haar fantasiewereld niet kan afschermen van haar familie. De gevolgen zijn groot, zeker ook voor haar jongere zusje Rabab.

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien bij De Balie op 21 augustus. Klik hier voor tickets.

Ayten Amin (1978, Egypte) studeerde film criticism en film in Cairo. Haar afstudeerfilm, Her Man, werd gescreend op meerdere festivals, waaronder het Clermont Ferrand. Ze co-regisseerde de documentaire Tahrir 2011, die in Venice in premiere ging. Haar debuutfilm Villa 69 was te zien in Abu Dhabi, Malmö en Cannes. Souad is een hybride 'documentaire/fictie film' die het leven verkent van twee tienerzussen in Nile Delta, Egypte.