Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Jai jumlong

Vier bevriende twintigers reizen naar Kanchanaburi om een museum gewijd aan de Birmaspoorweg in WO II te zien, maar komen hun tijd op andere manieren door als ze ontdekken dat het museum is gesloten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Jai Jumlong

In haar vorige, veelgeprezen en veelbekroonde film By the Time it Gets Dark experimenteerde de Thaise regisseur Anocha Suwichakornpong al vrijelijk met hoe je een verhaal kunt vertellen. Tijdens de afgelopen Berlinale beleefde haar nieuwe film Come Here zijn wereldpremière, een film waarin ze nog een stap verder gaat: de narratief is ondergeschikt aan de sfeer in de film. En die sfeer creëert ze met prachtige zwart-witbeelden, die allemaal even fraai zijn uitgelicht, terwijl ook het sounddesign het beleven van de film tot een bijzondere ervaring maakt.

Vier twintigers, vrienden van elkaar, reizen naar Kanchanaburi in het westen van Thailand om daar het museum te bezoeken dat gewijd is aan de aanleg van de Birmaspoorweg in WO II, maar ontdekken daar dat het museum vanwege een verbouwing gesloten is. In het huisje dat ze gehuurd hebben, weten ze zich echter goed te vermaken. Ze blijken acteurs die scènes uit een toneelstuk opvoeren. Eenmaal terug in Bangkok spelen ze hun ervaring na. 
 

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien bij De Balie op 26 augustus. Klik hier voor tickets.

ANOCHA SUWICHAKORNPON (1976, Thailand) is a scriptwriter, director and owner of production house Electric Eel Films. Her short Graceland (2006) was the first Thai short in Official Selection at Cannes and her feature debut, Mundane History (2009), picked up numerous awards. She co-directed Krabi, 2562 – a blend of documentary and camp – with Ben Rivers. Jai Jumlong is her fourth feature.