Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Fighter

Fighter is niet een film over een sporttalent dat uiteindelijk de top bereikt, maar een karakterstudie van een vrouw voor wie het dagelijks een gevecht is zich staande te houden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fighter

De jonge Jin-ah heeft na haar vlucht uit Noord-Korea de periode van inburgering in Zuid-Korea afgesloten, maar toch voelt ze zich verloren in haar kleine appartementje in Seoel. Ze wil vooral geld verdienen, zodat ze haar vader van China naar Zuid-Korea kan laten overkomen en dus pakt ze elk baantje aan. Zo maakt ze schoon in een bokssportschool en raakt daar gefascineerd door de bokssport. Dat blijft niet onopgemerkt: Tae-soo, de assistent van de sportschooldirecteur, ziet potentie in haar en spoort haar aan de sport serieus te gaan beoefenen. Aanvankelijk voelt ze daar niets voor, maar als ze na een incident verder in de geldzorgen komt, besluit ze de bokshandschoen op te nemen.

Fighter is niet een film over een sporttalent dat uiteindelijk de top bereikt, zoals het cliché zou willen, maar veel meer een karakterstudie van een vrouw, voortreffelijk vertolkt door Lim Seong-mi, voor wie het dagelijks een gevecht is zich staande te houden.

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien bij De Balie op 22 augustus. Klik hier voor tickets.

Het Filmgesprek

Het Filmgesprek organiseert een nagesprek na afloop van deze film op maandag 23 augustus in Rialto De Pijp onder leiding van Rinke Vreeke. Rinke is programmamaker en stadsgeograaf. Recent deed zij onderzoek naar eenzaamheid in steden. Onderdeel van het onderzoek was een openluchttentoonstelling op de grens van Leidsche Rijn en Utrecht.

Het filmgesprek kan gaan over vragen als: wat raakt jou in deze film en hoe komt dat? De regisseur gaf de film een motto van de mysticus Thomas Merton mee: “Love is our true destiny. We do not find the meaning of life by ourselves alone. We find it with another.”. Hoe werkte dat voor jou door in de filmbeelden? Hoe beïnvloedt wat anderen zagen in en achter de beelden,  jouw kijkervaring?

JÉRO YUN (1980, South Korea) studied art, photography and film in France. His short documentary Promesse won the Grand Prize at the Asiana International Short Film Festival; his feature documentary Mrs. B. A North Korean Woman was awarded in Moscow and Zurich. His short Hitchhiker screened in Directors' Fortnight at Cannes, and his debut feature Beautiful Days opened the 2018 Busan International Film Festival.