Programma 2022 Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Bahasha

Tanzaniaanse regisseur Jordan Riber laat zien wat op een persoonlijk niveau de gevolgen zijn van corruptie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bahasha

Ex-voetballer Kitasa (Ayoub Bombwe) heeft grootse plannen met zijn familie en de gemeenschap waarin hij is opgegroeid, wat hem een positie in het lokale bestuur oplevert. Kampira, een van zijn politieke rivalen, benadert hem op een dag met een schimmig voorstel: of Kitasa even de andere kant op wil kijken als hij illegaal een stuk grond gaat ontwikkelen; uiteraard staat daar een leuke vergoeding tegenover - Kitasa gaat erop in. De gevolgen zijn enorm: hij raakt verstrikt in een web van leugens en erger nog: hij verliest het respect van zijn gemeenschap en familie.

De in Zimbabwe geboren Tanzaniaanse regisseur Jordan Riber laat in dit pakkende drama zien wat op een persoonlijk niveau de gevolgen zijn van corruptie. En hij doet dat, opmerkelijk genoeg, door de ogen van de corrupte politicus Kitasa zelf. Eerder in 2018 maakte Riber de film Fatuma, met eveneens Bombwe in een van de hoofdrollen.

JORDAN RIBER (Zimbabwe) was raised in Zimbabwe, son of filmmakers John and Louise Riber. He fell in love with filmmaking and studied film at Western Washington University in the US. He has worked as a filmmaker and sound engineer in Dar es Salaam since 2005. Bahasha is his third feature, winning Best Director and Best Cinematography awards at the 2018 Zanzibar International Film Festival