NL
EN
Bekijk de trailer

Aloe Vera

Een dorpje is diep verdeeld geraakt over de vraag wat er eerst was: de kip of het ei. Aloewin uit het ene kamp en Veralin uit het andere worden toch verliefd op elkaar. Dat geeft enorm gedoe.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Aloe Vera

Wat was er eerder: de kip of het ei? In een ooit zo vreedzaam dorpje is de discussie zo uit de hand gelopen, dat de dorpelingen besloten een permanente grens in het dorp aan te brengen; zij die tot het 'kip-kamp' behoren, wonen in het blauwe deel, de 'ei-aanhangers' in het gele en die grens mag nooit meer gepasseerd worden. Te midden van al deze perikelen worden de jonge Aloewin en Veralin verliefd op elkaar. Er is echter een groot probleem: hij woont in het blauwe deel, zij in het gele. Het verlangen samen te zijn is echter zo groot dat ze besluiten elkaar heimelijk buiten de grenzen van het dorp te ontmoeten. Als hun ouders, ook nog eens de leiders van beide kampen, dat ontdekken, zijn de rapen gaar…

De Ghanese regisseur Peter Sedufia geeft in deze door hemzelf geschreven romantische film een originele wending aan het aloude verhaal van Romeo en Julia. Zijn boodschap is even simpel als universeel: liefde trekt zich niets van grenzen aan om zo kritiek te leveren op het tribalisme in zijn land.

Deze film is te zien op de volgende locaties:

Rialto De Pijp: zaterdag 21 augustus om 21.45 uur en zaterdag 28 augustus om 19.00 uur.

Rialto VU: donderdag 26 augustus om 20.30 uur.

LantarenVenster: zondag 22 augustus om 19.00 uur. Klik hier voor tickets voor deze vertoning.

Bijlmerbios: zondag 5 september.

WCA & Cinedans present: Baloji shorts

In samenwerking met Cinedans presenteren we een prachtige korte film van Baloji voorafgaand aan de hoofdfilm:

Peau de chagrin - Bleu de nuit
Baloji | Congo, België | 2018 | 10' | Frans, Lingala gesproken | Engelse ondertiteling
Een mystieke muziekvideo van Baloji met traditionele huwelijksrituelen van Congolese pygmeeën. "Ik zie muziek in kleuren", zegt Baloji. "Ik heb synesthesie en ik neem muziek waar op een zintuiglijk niveau." De mystieke videoclip van Baloji hoort bij zijn album '137 Avenue Kamiana'. 

Op zaterdag 21 augustus is Baloji te gast bij de vertoning van deze film.

PETER SEDUFIA (1985, Ghana) is a director and writer who studied at the National Film and Television Institute in Ghana. His short The Traveller won the Special Jury Prize at the Pan African Film Festival in 2015, and was followed by features Keteke (2017), Sidechic Gang (2018) and Aloe Vera (2020). For Aloe Vera, Sedufi a and his production company Old Film Productions built a community in Ghana.

Baloji (1978) is een Belgisch-Congolese rapper, songwriter en filmmaker. In de jaren negentig brak hij door als MC Balo met de band Starflam. Sinds 2004 treedt hij op als soloartiest. "Baloji" betekent "man van de wetenschap" in het Swahili.