Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Little Stars of Bethlehem

Shariff Nasr volgde in 2018 acht Palestijnse kinderen uit Bethlehem die waren uitgenodigd om mee te spelen in het Hello Cello Orkest tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Little Stars of Bethlehem

In 2018 werden acht Palestijnse kinderen uit Bethlehem uitgenodigd om mee te spelen in het Hello Cello Orkest tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale. Een enorm avontuur voor de kinderen die geboren en getogen zijn in Palestijnse vluchtelingenkampen. Weliswaar hebben de tenten nu plaatsgemaakt voor stenen huizen, het is nog altijd een omgrensd kamp. De acht reizen verder dan hun ouders ooit hebben gedaan om te belanden in een wereld waar vrijheid en welvaart van alledag zijn.

Regisseur Shariff Nasr, dit jaar lid van de WCA Jury, volgde de acht in dit avontuur. Hij filmde ze eerst in hun eigen omgeving om daarna vast te leggen hoe het ze in Amsterdam verging. Het hartverwarmende resultaat werd in 2019 verkozen tot Nationale Onderwijsfilm. De jury omschreef de documentaire als "een film over kracht. De kracht van muziek, die de spelertjes even uittilt boven de soms harde en grauwe werkelijkheid."

Met voorfilm:

Mosaic

Imge Özbilge en Sine Özbilge | België | 2020 | 15' | Geen dialogen

In de oudste stad van het Midden-Oosten maken een Koerdische student, een moslimmuzikant en een Christelijk meisje deel uit van een culturele mozaïek. Wanneer wrede geluiden oorlog over hun stad brengen, verschijnt er een mysterieuze maanvis om hen te redden.

Live Q&A's met de regisseurs

Op zaterdag 21 augustus zijn zowel Shariff Nasr - regisseur van de hoofdfilm - als Imge en Sine Özbilge - regisseurs van de korte voorfilm - te gast voor live Q&A's.

Zaterdag 21 augustus | 21.00 uur | Rialto De Pijp 

SHARIFF NASR (1981, Rotterdam) attended the Netherlands Film Academy. He is a director and writer with a talent for both dramatic and comical narrative. He is currently working as a director on his first feature film: El Houb. He has won various awards, including Best Film at the 2020 Dutch National Education Awards for his documentary Little Stars of Bethlehem. He is also a member of the WCA Jury this year.