Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Films Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

I Dream in Another Language

Linguïst Martin bestudeert bijna uitgestorven talen. In een dorpje in de Mexicaanse jungle vindt hij drie mensen die nog het Zikril spreken; volgens hen de taal van alle levende wezens in de jungle. Plots overlijdt een van die drie, de overgebleven twee hebben al heel lang ruzie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

I Dream in Another Language

De taal die je spreekt, vormt de weerslag van de manier waarop je tegen de wereld aankijkt, laat zien hoe je de werkelijkheid om je heen beleeft. Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Zijn broer Carlos schreef het scenario.

De jonge linguïst Martin reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers, legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril-sprekers: Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

NRC

Een meanderende film die voelt als een sprookje

Het Parool

Vol subtiliteit, zonder grootse visuele gebaren en met enkel wat simpele effecten op de geluidsband: een verfijnde vertelling.