Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Radiograph of a Family

Een intiem familieportret dat symbool staat voor de huidige stand van zaken in Iran, een land waar de tegenstelling seculier vs. religieus onoverbrugbaar lijkt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Radiograph of a Family

Hoe bizar kan het soms zijn: de moeder van filmmaker Firouzeh Khosrovani trouwde met een foto van haar vader – letterlijk. Toen het huwelijk in de jaren 60 werd gesloten, was moeder Tayi in Teheran, terwijl vader Hossein op dat moment radiologie studeerde in Zwitserland. Niet veel later vertrok ze naar Zwitserland om feitelijk met een vreemde te gaan samenwonen. Daar werd duidelijk hoe groot de verschillen tussen de vrome moslima Tayi en de seculiere Hossein waren – verschillen die het dagelijks leven voor altijd zouden bepalen. Na de geboorte van Firouzeh keerde het gezin terug naar Iran, waar die verschillen nog pregnanter werden na de Iraanse Revolutie van 1979.

Aan de hand van archiefmateriaal, brieven, oude foto's en interviews schetst Khosrovani een intiem portret van het gezin waarin ze opgroeide. Een portret dat symbool staat voor de huidige stand van zaken in Iran, een land waar de tegenstelling seculier vs. religieus onoverbrugbaar lijkt. Voor Khosrovani is deze vijfde film haar levenswerk.

de Volkskrant

,,, een zeer persoonlijk werk over Iran en de onderlinge verschillen binnen een huwelijk

NRC Handelsblad

(...) hartverscheurende beelden van uiteengevallen levens