Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

El perro que no calla

Een absurdistische drama over het zoeken naar zin en betekenis in een wereld die gekenmerkt wordt door een alles overrompelende wanorde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El perro que no calla

De meeste honden zijn niet graag alleen thuis, maar Rita, de hond van dertiger Sebastián, maakt het wel heel bont: zodra haar baasje de deur achter zich heeft dichtgetrokken, begint het beest onophoudelijk te janken - de buren worden er gek van. Dus neemt Sebastián de hond mee naar het kantoor waar hij werkt, maar ook daar is Rita niet welkom. Ten einde raad neemt hij ontslag – het begin van een reeks merkwaardige gebeurtenissen: hij verhuist naar platteland om weer terug te keren naar de stad, hij heeft de ene na de andere baan en vindt een geliefde. Ondertussen is er een wereldwijde crisis van apocalyptische proporties.

Regisseur Ana Katz werkte enkele jaren aan dit lichte, absurdistische drama over het zoeken naar zin en betekenis in een wereld die gekenmerkt wordt door een alles overrompelende wanorde. Sebastián wordt vertolkt door Daniel Katz, de broer van de regisseur, en hij doet dit met ingetogen verve. Winnaar VPRO Big Screen Award, IFFR 2021.

NRC Handelsblad

El perro que no calla toont mooi hoe de levens van de meeste mensen niet groots en meeslepend zijn, maar zachtjes bewegen in de richting waarin het toeval, de wereldgeschiedenis of hun buren hen duwen.

de Volkskrant

... een film die zich laat lezen als een lofzang op de eeuwige vluchtigheid van het leven.