Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Tantas Almas

Regisseur Nicolás Rincón Gille geeft een stem aan alle mensen die in de Colombiaanse burgeroorlog geliefden hebben verloren. Hij doet dat in het tempo waarmee de rivier kalm door het landschap stroomt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tantas Almas

Vroeg in de ochtend keert visser José na een lange nacht vissen terug naar zijn huis. Maar in plaats van verwelkomd te worden door zijn drie kinderen, vindt hij alleen zijn huilende dochter Carmen. Die vertelt hem dat haar broers Dionisio en Rafael 's nachts zijn meegenomen door paramilitaire troepen. José weet vrijwel zeker dat ze zijn doodgeschoten en dat hun lichamen in de rivier zijn gegooid. Hem rest niets anders dan terug de rivier op te gaan om te zoeken naar de stoffelijke resten van zijn zonen. Een gevaarlijke tocht die hij met zijn leven zou kunnen bekopen, maar het moet, want zonder fatsoenlijke begrafenis zullen hun zielen nooit rust vinden.

Regisseur  Nicolás Rincón Gille wil in zijn eerste, door hemzelf geschreven speelfilm een stem geven aan alle mensen die in de Colombiaanse burgeroorlog geliefden hebben verloren. Hij doet dat in het tempo waarmee de rivier kalm door het landschap stroomt.

c (1973, Colombia) worked as a cinematographer and directed shorts before making his documentary trilogy Campo hablado. The trilogy’s three parts: En lo escondido (2007), Los abrazos del río (2010) and Noche herida (2015) all picked up signifi cant awards. Tantas Almas is his first fiction feature, and won Best Feature at Marrakech International Film Festival and Best Film at Nantes Three Continents.